Намери ни
To Top

Словакия смълча домакините на европейското първенство за младежи

Първата изненада на европейското първенство за младежи стана факт още в първия ден. Домакините от Полша допуснаха пълен обрат срещу Словакия и паднаха с 1:2 пред препълнените трибуни в Люблин. А мачът не предвещаваше такъв развой. Още преди да е изтекла една минута, Патрик Липски откри за Дружина полска, но Мартин Ва-лент бързо изравни за словаците.


Последваха мощни атаки на поляците, но вместо да стигнат до победата, те инкасираха попадение в самия край и тръгнаха с поражение в домашното си европейско първенство до 21 г. След церемонията по откриването, домакинската публика очакваше зрелище и го получи. В 52-ата секунда дружина полска вече водеше с попадението на Патрик Липски, който засече с глава центриране от фланга на Томаш Кенджора -1:0. В редиците на домакините се усещаше настроение, но то бързо бе попарено. В 20-ата минута словаците успяха да изравнят, когато Мартин Хриен намери на перфектна позиция в наказателното поле Мартин Валент и той с прецизен удар преодоля вратаря за 1:1. Малко след това Словакия можеше да направи и пълен обрат, но ударът на Адам Зреляк от близка дистанция бе избит от вратаря и в крайна сметка

до ново попадение така и не се стигна в този момент.

Този резултат се запази до почивката, а след нея поляците тръгнаха доста по-смело напред. Пжемислав франковски направи непростим пропуск в началото на втората част за тях. В тези минути Томаш Кеджора не спираше да тормози противника с пробивите си, а съотборниците му правеха пропуск след пропуск. В 76-ата минута и Карол Лине-ти пропиля шанс за Полша, а малко след това тимът му бе наказан.

В 78-ата минута Павол Шафранко стреля от дистанция и оплете топката в долния десен ъгъл на вратата, с което донесе и пълния обрат в полза на Словакия, а поляците бяха смълчани.

Те можеха да изравнят малко след това, но в 80-ата минута ударът с глава на Павел Да-видович след центриране от пряк свободен удар бе спасен по великолепен начин от вратаря на Словакия.

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха и домакините започнаха в ми-норно настроение домакинския си европейски шампионат. На другия полюс бяха словаците, тръгнали с важни три точки в надпреварата.

Ощр от категория Футбол