Намери ни
To Top

Габриела Петрова скача в Диамантената лига

Спортист номер 1 на България за 2015 г. Габриела Петрова е потвърдила участие в два старта от тазгодишното издание на Диамантената лига. Първият е на 8 юни в Рим, а вторият на 16 юли в Рабат (Мароко). Както е известно, Габи пропусна зимния сезон, за да има достатъчно време да направи стабилна подготовка за лятото.


Същевременно Георги Цонов спечели титлата на троен скок на турнир Дубай. Българинът триумфира с 16.69 м. Той остана само на 11 сантиметра от покриване на норматив за участие на световното първенство в Лондон праз август. 24-годишният Цонов постигна личен резултат за сезона от 16.78 м. на европейското в зала в Белград през март. Другият ни атлет в сектора Момчил Караилиев спечели злато в Рига. 35-годишният сливналия постигна 16.55 м. След българина се наредиха вторият от еврошампионата в Амстердам през миналата година Карол Хофман (Пол) с 16.50 м и представителят на домакините Елвийс Мисанс с 16.46 метра.

Този уикенд в Юджийн (САЩ) в стартовете от веригата ще участват Мирела Демирева (троен скок) и Ивет Лалова-Колио (200 м).

Ощр от категория Спорт