Намери ни
To Top

Роналдо постави Байерн на колене

Байерн Мюнхен загуби от Реал Мадрид с 1:2 на „Алианц арена“ в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига.

Главен арбитър на двубоя бе италианецът Никола Рицоли.

Гостите бяха отборът, който взе инициативата в началните минути на срещата. Възпитаниците на Зинедин Зидан се бяха настанили в половината на Байерн и търсеха своята възможност, с която да открият резултата.


Невероятно спасяване на Мануел Нойер в 18-та минута спря испанския колос. Тони Кроос центрира за Бензема, който стреля с глава. Топката се тупна, заблуди Нойер, но въпреки това той успя да я докосне с върха на пръстите си. Траекторията на кълбото бе променена и то срещна напречната греда.

Скоро след този епизод Байерн успя да пробие отбраната на гостите. Тиаго Алкантара центрира от корнер, Артуро Видал се справи с персоналната опека на Начо и засече топката с глава в мрежата на Навас.

До края на полувремето Кристиано получи добър шанс за стрелба. Португалецът взе топката с гръб към вратата на границата на наказателното поле. Последва мигновено обръщане и удар, но Нойер плонжира към долния си десен ъгъл и спаси.

Броени секунди преди края на полувремето Никола Рицоли отсъди спорна дузпа в полза на Байерн за игра с ръка на Даниел Карвахал в пеналта. На повторенията се видя, че топката е ударила по-скоро рамото на десния бек.

Видал стреля от бялата точка, но мерникът му изневери и кълбото профуча над напречната греда.

Веднага след началото на второто полувреме Реал Мадрид изравни резултата. Даниел Карвахал центрира отдясно, а Кристиано Роналдо засече с воле от точката на дузпата и препарира Нойер.

Задачата на мюнхенци се усложни допълнително в 60-та минута, когато Никола Рицоли показа втори жълт картон на Хави Мартинес, който фаулира Роналдо в централната зона.

В 72-та минута Реал осъществи мълниеносна контра след грешно подаване на Робен в противниковата половина. Карвахал изведе Бензема сам срещу Нойер. Последва плътен удар, който бе отразен от стража на домакините.

Геройствата на Нойер не спряха дотук. Две минути по-късно Роналдо бе оставен непокрит на точката на дузпата. Португалецът стреля мощно към вратата, като вратарят на Байерн спаси с една ръка и остави своя отбор в мача.

Нищо не можеше да спаси Байерн в 78-та минута, когато Марко Асенсио центрира отляво, а Кристиано засече с десния крак от близка дистанция. Топката премина между краката на Нойер и се оплете в мрежата. Испанският колос осъществи пълен обрат и се устреми към втора поредна победа като гост на Байерн в Шампионската лига.

Марсело пропиля страхотен шанс да забие трети гол в 80-та минута. Удар по диагонала на левия бек премина на сантиметри от страничната греда.

Рицоли даде три минути продължение на редовното време. В първата от тях Серхио Рамос с глава прати топката в мрежата на Нойер след центриране от фаул на Кроос. Голът бе отменен заради засада. Повторенията показаха, че решението на лайнсмена е било напълно правилно. Реал не успя да вкара трети гол, но се оттегля с комфортна преднина преди реванша на „Бернабеу“.

Байерн Мюнхен – Реал Мадрид 1:2

1:0 Видал (24)

1:1 Роналдо (46)

Хави Мартинес ч.к (60)

1:2 Роналдо (76)

Ощр от категория Шампионска лига