Намери ни
To Top

Венгер: Влизане в топ 4 не е толкова лесно, колкото изглежда

Арсен Венгер заяви, че мъките на неговия Арсенал през този сезон показват, че да се класираш в топ на Висшата лига не е толкова лесно, колкото изглежда. Френският наставник успява неизменно да вкара „артилеристите” в топ 4 и зона Шампионска лига през последните 20 сезона.

Но в момента лондончани са шести при 10 оставащи им мача до края на сезона и изостават на 7 точки от челния квартет в първенството.

„Да завършиш в топ 4 е добро предизвикателство, но мисля, че е напълно постижимо.


Правех го 20 години и винаги изглеждаше сякаш не съм постигнал нищо. Изведнъж това става важно, така че съм доста доволен, че хората осъзнават, че това не е толкова лесно, колкото изглежда”, сподели Венгер преди домакинството на Уест Хем в сряда вечер.

„Би Би Си” припомня, че през 2012 година Венгер сравни попадането в топ 4 на Премиършип със спечелването на трофей, а това мнение наскоро бе споделено и от мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола.

„Ако сте слушали Гуардиола, онзи ден той каза, че да завършиш с топ 4 в Англия е като да спечелиш трофей, толкова е трудно”, посочи Венгер.

Договорът на Арсен Венгер изтича в края на сезона и на въпрос дали ще приеме нов контракт за две години, предложен му от клуба, той каза, че ще обяви решението си „скоро”.

Преговорите за нов договор на Алексис Санчес бяха стопирани до края на сезона. Настоящото споразумение с чилиеца е до лятото на 2018-а.

„Не виждам за какво са всички тези приказки. Ние сме професионалисти. Нашата работа е да се представяме добре, докато работим за даден клуб. Не разбирам тази припряност година и половина преди края на договорите (на Санчес и Йозил). Това е обратното на професионализъм”.

Контузията на Лоран Косчелни е неприятна и той може да пропусне няколко седмици. „Ако е само възпаление на мускула, може да се върне следващата седмица срещу Кристъл Палас”, надява се Венгер.

Ощр от категория Анализ