Намери ни
To Top

Ботев (Пд) скача за разгром над Монтана

Ботев Пловдив приема последния в класирането в Първа професионална лига Монтана днес от 20 часа на стадиона в Коматево в търсене на задължителна победа, с която да се укрепи на върха във втората осмица. В момента Ботев и Берое имат по 32 точки, докато Пирин им диша във врата с една по-малко.

Треньорът на Ботев Николай Киров няма да разчита на наказания за натрупани жълти картони Яя Меледже Омнибес, а в последния момент ще решава за пускането в игра на вратаря Иван Чворович, защитника Крум Стоянов, халфа Тодор Неделев и нападателя Омар Косоко, които имаха здравословни проблеми. По-всяка вероятност част от тях ще бъдат съхранени за по-важния двубой с Пирин във вторник.


Добрата новина за пловдивчани е, че младежките национали Антонио Вутов, Серкан Юсеин и Кристиан Димитров се завърнаха здрави след контролата с Македония.

Другата радостна новина е завръщането на феновете на Южната трибуна. Досега „бултрасите“ бойкотираха заради поставено плексигласово покритие, което им пречеше да виждат и спираше скандиранията им.

В Монтана пък ще пуснат в игра новото попълнение в атака +Саер Сане, който беше картотекиран вчера. Треньорът Атанас Джавбазки вижда в 190-сантиметровия нападател решение на проблемите в атака. От началото на сезона монтанци са отбелязали едва 16 гола в 25 мача.

Вероятни състави:

Ботев (Пд): Георгиев, Панов, Терзиев, Генев, Марин, Балтанов, Юсеин, Бризола, Вутов, Георгиев, Виана.

Монтана: Брокс, Игуманович, Чапаев, Михов, Вияфани, Гаджев, Дяков, Васев, Атанасов, Генов, Сане.

Ощр от категория Футбол