Намери ни
To Top

В Плевен отбелязват Освобождението с атлетическа щафета

В Плевен ще бъдат организирани спортни състезания в деня на националния празник – Трети март, посветени на годишнината от Освобождението на България, съобщиха организаторите. Инициативата е на Община Плевен, която е осигурила награди за победителите. В 8.50 часа на 3 март ще бъде даден стартът на традиционната лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на военноисторическите музеи“. По маршрута участниците преминават покрай знакови за България и Плевен паметници, свързани с Освободителната война от 1877-78 година.


Сред тях е храмът-мавзолей „Свети Георги Победоносец“, където са съхранени костите на загиналите при кръвопролитните боеве за освобождението на Плевен. Стартът и финалът на състезанието, в което всяка година участват стотици лекоатлети, е на централния градски площад „Възраждане“ – през мавзолея.

В празничния ден в града ще се състои още едно състезание, което има традиции през годините – турнирът по волейбол „Освобождение“. Той ще започне от 10.00 часа в спортната зала „Спартак“, уточниха от община Плевен.

Ощр от категория Спорт