Намери ни
To Top

Рома не сгреши срещу Киево

Отборът на Рома победи с 3:1 у дома Киево в мач от междинния 18-и кръг на италианската Серия „А“. По този начин „вълците“ съкратиха аванса на лидера в класирането Ювентус на 4 точки. „Старата госпожа“ играе утре с Милан в Доха в мач за Суперкупата на Италия и има среща по-малко в първенството. Припомняме, че в миналия кръг Рома загуби с 0:1 от Юве в Торино.


Киево заема 10-о място в подреждането.

Мачът не протече гладко за тима на Лучано Спалети, тъй като Джонотан Де Гузман изведе гостите от Верона с гол в 37-ата минута. В добавеното време на първата част Стефан Ел Шаарауи изравни с блестящо изпълнение на пряк свободен удар, а през втората част Един Джеко (52) и Диего Пероти (90+3-дузпа) реализираха по едно попадение за „джалоросите“ от Вечния град.

Топката „облиза“ гредата след удар от фаул на десния халф-бек на Рома Бруно Перес в 28-ата минута, а в 37-ата Джонатан Де Гузман, който преди това бе направил сериозен пропуск, изведе „летящите магаренца“ напред в резултата. Той бе изпуснат от Перес в наказателното поле на „вълците“ и с глава заби топката в мрежата зад Войчех Шчесни след центриране отдясно.

В последните секунди на първата част Стефан Ел Шаарауи стреля от фаул от почти същата позиция, от която късмета си бе изпробвал и Перес. „Малкия фараон“ обаче бе по-прецизен от съотборника си и изпрати топката в мрежата зад Стефано Сорентино.

В 52-ата минута Рома направи пълен обрат в резултата. След разбъркване пред вратата на Киево топката попадна в босненския нападател Един Джеко и той от съвсем близко разстояние не пропусна да реализира. За Джеко това бе попадение №13 от началото на сезона в Серия „А“. Повече от него има само лидерът в класирането при топреализаторите Мауро Икарди. Аржентинецът е с 14 гола, след като два пъти прониза вратата на Лацио при победата на Интер с 3:0 срещу „орлите“ вчера.

Джеко направи сериозен пропуск в заключителните минути, а буквално в последните секунди резервата Диего Пероти оформи крайния резултат с точно изпълнена дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на друга резерва – Филипо Коста, срещу самия Пероти.

Ощр от категория Футбол