Намери ни
To Top

Отсъствието от ШЛ се отрази на Юнайтед

Манчестър Юнайтед регистрира по-малко приходи за първата четвърт на финансовата година в сравнение със същия период на 2015-а. Занижените резултати се дължат основно на неучастието на „червените дяволи“ в Шампионската лига, както и на факта, че клубът е изиграл три мача по-малко на „Олд Трафорд“.

Клубните приходи до 30 септември 2016 възлизат на 120,2 млн. паунда, което е с 2,8% (3,4 млн.


) по-малко от миналата година. Чистата печалба е 6,2 милиона лири. Дълговете се увеличават с 18% до 337,7 милиона паунда. Това се дължи най-вече на срива на лирата по отношение на долара след резултатите от Брекзита. Въпреки това на „Олд Трафорд“ все още очакват общи годишни приходи в размер на 530-540 милиона паунда.

„Нашите финансови резултати за тази първа четвърт се дължат на неучастието ни в Шампионската лига“, коментира изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд.

Клубът от „Олд Трафорд“ ще понесе още по-сериозен удар, ако „червените дяволи“ не успеят да се класират в ШЛ за втора поредна година. Ако това се случи, клубът ще получи с 30% по-малко от „Адидас“ съгласно договора с германския концерн, или с 21 милиона по-малко от заложените 70 милиона паунда годишно.

Ощр от категория Футбол