Намери ни
To Top

Тотнъм глътна горчив аспирин на митичния „Уембли“

Отборът на Тотнъм Хотспър допусна много неприятна загуба от Байер Леверкузен и по този начин понесе тежък удар по амбициите си за класиране в елиминационната фаза на Шампионската лига. На митичния „Уембли“ шпорите паднаха с 0:1, като успеха на аспирините донесе Кевин Кампл в 65-ата минута на мача.

Символичните гости от Германия започнаха двубоя по-добре и не позволиха на съперниците си да вземат играта под контрол. През първото полувреме интересните голови положения липсваха, въпреки че на моменти събитията на терена се развиваха при високо темпо.


Първата реална възможност за откриване на резултата дойде в самия край на първата част, когато Хавиер Ернандес от състава на Байер Леверкузен не успя да прониже вратата на Тотнъм от чиста позиция в наказателното поле.

Втората част на срещата започна с много интересни положения и пред двете врати, но без гол. Така се стигна до 65-ата минута, когато защитата на лондончани се пропука фатално и Кевин Кампл осигури предимство на гостите.

Възпитаниците на Маурисио Почетино веднага хукнаха в атака след инкасираното попадение. Десетина минути преди края на редовното време Ерик Дайър изпълни опасно пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда. Малко след това последва удар на Бен Дейвис, който също не бе точен.

Така Байер спечелени много важни три точки и излезе на 2-ро място в класирането в група „Е“ с общо 6, а Тотнъм вече е 3-ти с 4. Лидер в подреждането е Монако с 8 пункта.

Ощр от категория Шампионска лига