Намери ни
To Top

Лаборал Куча привлече Родриг Бобоа

Испанският гранд Лаборал Куча подсили сериозно гардовата си линия преди началото на сезон 2016/17, след като от клуба обявиха, че привличат в състава си Родриг Бобоа.

По информация на официалният сайт на Евролигата, договорът на 28-годишният гард ще бъде за срок от две години, като на този етап няма информация за финансовите параметри на контракта.

Бобоа пристига в Лаборал Куча от френския Страсбург. През сезон 2015/16 той взе участие в 10 двубоя от Евролигата и записа по 11.


6 точки средно на мач, а след това, Бобоа се представи отлично и в срещите от EuroCup, като отбеляза средно по 12.1 точки на мач и бе с основна заслуга за класирането на Страсбург на финалите в турнира.

Родриг Бобоа стартира професионалната си кариера в друг френски отбор – Шоле Баскет, след което, през 2009-а година преминава в НБА, където подписва с Далас Маверикс. Гардът играе рамо до рамо с Дирк Новицки до 2013-а година, като е част от шампионския отбор на тексасците от 2011-а година.

През лятото на 2013-а година Бобоа се завръща в Европа, където играе последователно за Шарлероа (Белгия) и Льо Ман (Франция), след което подписва с досегашния си отбор – Страсбург.

Ощр от категория Баскетбол