Намери ни
To Top

БФТ създава попечителски фонд за подпомагане на тенис таланти

Българската федерация по тенис обяви официално създаването на попечителски фонд за подпомагане на родните тенис таланти. Председател на фонда е Весела Лечева, а членове на борда са Лъчезар Танев и проф. Генчо Начев.

„Радвам се, че фондът вече е факт и се надявам да стане практика сред спортните организации в България.


Това е известен начин за набиране на средства не само в Европа, но и в САЩ. Българската федерация по тенис е една от федерациите, които работят изключително професионално и се радвам, че съм част от екипа.

Целта на този попечителски фонд или фонд за набиране на средства, както е по-популярно в България, е да финансира дейности, програми и проекти, свързани с развитието на млади таланти в областта на тениса. Какви биха могли да бъдат дейностите – стипендии за пътуване в чужбина, всички видове участия в турнири, индивидуални и отборни, всички онези, които не са финансирани от Министерството за младежта и спорта“, обясни Весела Лечева пред оф. сайт на БФТ.

Ще бъде учреден обществен съвет на доброволни начала, чиято цел е да консултира дейността на фонда, а членове ще бъдат известни експерти и специалисти в областта на спорта, от бизнеса и медиите. Ще бъдат създадени правила и критерии за разпределение на средствата, които ще се набират чрез благотворителни събития, спонсори и дарения. Ежегодно попечителският фонд ще представя официално отчета си.

„По този начин ние ще обединим усилията на всички хора, ще централизираме и организираме по-добре начина и възможностите за набиране на допълнителни средства, което досега го правихме най-вече на лична основа и на приятелски отношения с различни фирми и организации. Аз съм обнадежден, че можем да помогнем на българския тенис, който е сред топ петте спорта в света през последните 15-20 години“, заяви Лъчезар Танев.

Част от членовете на Обществения съвет ще бъдат на 19-и юни (неделя) на НТЦ, който ще е домакин на турнира „Дипломати и приятели“.

Ощр от категория Тенис