Намери ни
To Top

Чуждестарнна звезда от „А“ група шокира французите: „България ли? Там хората…“

Един от най-любопитните чужденци в родната ни първенство Матиас Курьор шокира французите с интересни разкрития относно престоя си в България. Перлата на Черно море разказа интересни неща пред списанието „So Foot„, като например, че българите пиели ракията като вода. Националът на Мартиника е юноша на френския Льо Авър, играл е и в Испания, но въпреки всичко сякаш родната „А“ група и България най-силно успяват да го  впечатлят.
„Очаквах нивото в България да е нула.

Когато чуеш България, си представяш изостанала държава, но не е така. Не е никак зле. Идват по 5-6 хиляди на мач, а нивото е като във френската Лига 2″, право съпоставка Курьор. И идва най-интересната част:“Езиковата бариера е малък проблем, тъй като не всеки тук говори френски или английски, но аз вече говоря малко български. Мога да броя до десет и да псувам“, хвали се какво е научил тъмнокожият играч.

„С чужденците в отбора често излизаме на ресторант или по моловете. Тук хората знаят как да се забавляват. Обичат празниците и пият ракията като вода. Обичат твърдия алкохол. Момичетата им са супер, много са красиви. Кухнята им също е много добра“, разкрива основните характеристики на България Курьор.
Май доста бързо е навлязъл в материала, нали? 🙂

Ощр от категория Тема на деня