Sportove

Кобрата ще се бие задължително за световната титла!

Кубрат Пулев – Кобрата ще получи задължителния шанс да се бори за световната титла във версия IBF, след като асоциацията задължи победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа да срещне българина.  Крайната дата за мача е 31 май 2020 г.

Мексиканецът и британецът ще се изправят в реванш един срещу друг на 7 декември в Саудитска Арабия. Първият мач между тях беше на 1 юни и Руис шокира световната боксова общественост, като нокаутира непобедения дотогава AJ.


От две години Кобрата е задължителен претендент за колана в IBF. Той трябваше да се бие с Антъни Джошуа през октомври 2017 г. за световната титла, но се контузи в навечерието на сблъсъка и срещата пропадна. Сега, почти три години по-късно, той ще има възможността да спечели така лелеяната титла.

Разбира се, за да остане задължителен претендент, Пулев не трябва да губи мачовете си дотогава. Очаква се той да има среща през есента на тази година, но все още съперникът му не е ясен.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.