Намери ни
To Top

Нюкасъл – Арсенал 0:1, греда на Шелви (гледайте на живо)

Арсенал стартира сезона с гостуване на Нюкасъл. Феновете на „артилеристите“ се надяват тимът да е вдигнал нивото и да се пребори за място в четворката.

Срещата започна с активни действия, но и доста грешки в първите минути. На двата отбора им трябваше време, за да намерят ритъма си в дъждовния следобед в Нюкасъл.


Лондончани владееха повече топката, а домакините опитваха да застрашават Лено с бързи контраатаки, но и пред двете врати нямаше положения.

Тимът на Емери нямаше никакви идеи в атака, докато нападенията на “свраките” носеха по-голяма опасност. В 17-ата минута се стигна до първото реално голово положение след центриране на Мат Ричи към Жоелинтон, но бразилецът не успя да засече добре топката с глава. Малко по-късно защитата на Арсенал отново имаше проблеми, а мощен удар от воле на Джонджо Шелви завърши в гредата.

Тази ситуация оживи лондончани и те можеха да поведат в резултата, но Мхитарян стреля над вратата от прекрасна позиция в наказателното поле. Новото попълнение на Нюкасъл Жоелинтон също пробва изстрел, но право в Лено. В този период гостите имаха известно предимство и стигнаха до още една отлична ситуация пред вратата на съперника. Обамеянг бе изведен отлично отляво, овладя прекрасно и стреля, но Дубравка се справи.


След почивката отборът на Стив Брус бе далеч по-пасивен, а Арсенал дочака своя момент. Мейтланд-Найлс проби отдясно покрай влезлия като резерва Йетро Вилемс и прати топката в наказателното поле на крака на Обамеянг, който я овладя и прати покрай вратаря на домакините.

Унай Емери е заложил на доста изненадващ състав. Трите нови попълнения Пепе, Луис и Дани Себайос започват на резервната скамейка, където е и Лаказет. 19-годишните Джо Уилок и Райс Нелсон ще помагат на Обамеянг в атаката. Рекордната покупка на Нюкасъл Жоелинтон е титуляр за домакините.

Срещата е дебют за новия мениджър на Нюкасъл Стив Брус. Очакванията са за много тежък сезон за “свраките” и тежка битка за оцеляване. Клубът се раздели с Рафаел Бенитес, който замина за Китай, Соломон Рондон и Айосе Перес, който премина в Лестър. Част от феновете Нюкасъл посрещнаха новия сезон с протест срещу собственика Майк Ашли.


Лондончани направиха сериозна селекция, но мнозина се съмняват дали реално са решили проблемите си, които през последните години основно бяха в защита. Давид Луис бе привлечен малко преди затварянето на трансферния пазар, а Кевин Тирни, който трябва да стабилизира дясната зона на отбраната, още не е готов за игра. Най-скъпата покупка на клуба бе Никола Пепе от Лил, който ще увеличи мощта на тима на атака. Месут Йозил и Сеад Колашинац пропускат двубоя поради съображения за сигурност, след като бяха нападнати на улицата в Лондон.


НЮКАСЪЛ – АРСЕНАЛ 0:1
0:1 – Обамеянг (58)


НЮКАСЪЛ: Дубравка, Шар, Ласелс, Дъмет, Манкийо, Шелви, Хейдън, Лонгстаф, Ричи, Алмирон, Жоелинтон

АРСЕНАЛ: Лено, Мейтланд-Найлс, Чембърс, Сократис, Монреал, Гендузи, Джака, Мхитарян, Уилок, Нелсон, Обамеянг

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

Ощр от категория Футбол