Намери ни
To Top

“Герена” най-после ще може да приветства Хубчев

За първи път през този сезон Левски ще играе домакински мач пред собствена публика тази вечер срещу Ботев Пловдив. Двубоят е от програмата на третия кръг в efbet Лига и е с начален час 18,45.

Причините досега “Герена” да не беше успял да приветства отбора и новия треньор Петър Хубчев бяха програмата и наказанието за евротурнирите. В първите два кръга Левски гостува на Дунав и Етър, записа гостувания в Словакия и Кипър, а в реванша срещу Ружомберок изтърпя наказание и на трибуните имаше само деца до 14 години и придружителите им.


В реванша срещу АЕК Ларнака от втория квалификационен кръг на Лига Европа в четвъртък “Герена” отново ще бъде затворен и днес е шансът феновете на 26-кратните шампиони да видят любимците си и да им вдъхнат кураж да опитат да преодолеят пасива от три чисти гола срещу кипърците.

Треньорът Петър Хубчев планира да пусне само три от новите попълнения тази вечер. На вратата като титуляр ще започне Милан Миятович, който оставя добри впечатления досега. Пред него ще е централният защитник Янис Каргас, който ще трябва да се справя с опасните и технични нападатели на Ботев. В атака пък трябва да започне нападателят Дени Алар, който дебютира официално за Левски срещу Етър във Велико Търново. Насиру Мохамед и Найджъл Робърта са в групата, но едва ли ще започнат от първата минута. Зад Мариани се очаква да играят Тиам и Райнов, а по крилата ще действат Паулиньо отляво и Станислав Иванов отдясно.
Ботев също е воден от нов треньор – Желко Петрович. Той ще разчита на най-доброто, с което разполага. Добрата новина на черногорския специалист е, че ще може да разчита на възстановените Антонио Вутов и Александър Тонев. Извън сметките са трайно контузените Атанас Зехиров и Джонатан Перейра. От групата отпадната Родни Клостър и Антон Карачанаков. Ботев тръгна в първенството с 0:0 срещу Арда, а в следващия кръг победи с 3:1 Дунав (Русе).
Със сигурност ни очакват интересни 90 минути, като в тях любопитно ще бъде не само на терена, а и как взискателната публика на Левски ще приеме новия треньор.

Вероятни състави:

Левски: Миятович, Миланов, Каргас, Рейш, Горанов, Ст. Иванов, Тиам, Райнов, Паулиньо, Мариани, Алар.

Ботев Пловдив: Аргилашки, Кардосо, Пиргов, Кр. Димитров, Филипов, Балтанов, Ван Арнем, Вутов, Неделев, Перван, Тайлон.

Ощр от категория Водещи