Намери ни
To Top

Португалия 1:0 Холандия, гледайте тук!

Португалия и Холандия играят при резултат 1:0 във финала на турнира Лига на нациите. Срещата е на стадион „До Драгао“ в Порто. Домакините поведоха с попадение на Гонсало Гедеш в 60-ата минута.

Португалия залага в този мач на Кристиано Роналдо, Гонсало Гедеш и Бернардо Силва в атака.


Триото в средата пък ще е съставено от Вилиам Карвальо, Бруно Фернандеш и Данило Перейра.


В същото време Холандия ще разчита в нападение на Мемфис Депай, Райън Бабел и Стивен Бергвайн. В средата на терена пък ще действат Жоржиньо Вайналдум, Френки де Йонг и Мартен де Роон.

Първата по-интересна ситуация бе в 4-ата минута, когато Бернардо Силва се опита да премине през двама играчи на Холандия и падна в наказателното поле, искайки дузпа, но съдията Алберто Ундиано Майенко въобще не се трогна и нареди играта да продължи.

Следващото положение отново бе пред вратата на Яспер Силесен. Бруно Фернандеш стреля от далечна дистанция, но стражът на Барселона уверено улови.

 

В следващите минути Холандия успя да изравни играта и да се изнесе в по-предни позиции, но гостите така и не можеха да стигнат до реална голова опасност.

В 28-ата минута събитията отново се пренесоха пред вратата на Силесен. При едно центриране от корнер Жозе Фонте стреля с глава, но в ръцете на вратаря.

 

В 30-ата минута дойде първата голяма възможност за домакините. Бруно Фернандеш отправи мощен удар и Силесен този път трябваше да показва страхотен рефлекс, за да опази вратата си. В следващите минути халфът отправи още два изстрела по посока на вратата, но без успех.

В 41-ата минута и Роналдо стигна до първата си голова възможност в мача. Той се освободи пред наказателното поле и шутира по посока на вратата, но Силесен бе на мястото си и спаси.

 

Холандия започна по-добре второто полувреме и в 50-ата минута стигна до интересно положение. Вайналдум изскочи очи в очи с вратаря, но не успя да го преодолее, а се оказа, че е и в засада.

Три минути по-късно „Мореплавателите“ имаха отличен шанс. При едно центриране от корнер топката се озова в Жозе Фонте във вратарското поле, но защитникът не успя да се ориентира добре и да отправи голов удар, а прати кълбото в ръцете на вратаря.

 

Последва нова добра атака на Холандия, завършила с далечен изстрел на Куинси Промес, но Руи Патрисио се поряви с блестяща намеса под рамката.

В 60-ата минута резултатът бе открит. Бернардо Силва напредна с топка в крака, увлече двама защитници и върна към нахлуващия Гонсало Гедеш, който стреля от движение и успя да прати топката в мрежата за 1:0.

Гостите реагираха веднага и в 65-ата минута Мемфис Депай отправи изстрел с глава отблизо, но Руи Патрисио успя да спаси.

В 79-ата минута Де Роон получи топката и отпарви далечен шут, но не успя да намери очертанията на вратата. Само минута след това Бруно Фернандеш тества бдителността на Силесен, но стражът уверено улови.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Ощр от категория Водещи