Намери ни
To Top

Левски поведе в Първа лига след зрелищен обрат в Русе

Левски победи Дунав Русе с 2:1 като гост в среща от четвърти кръг на Първа професионална лига. В герой за „сините“ се превърна Жерсон Кабрал, който вкара единия гол и подаде за другия.

Божидар Васев даде преднина на домакините в 53-аат минута с гол от дузпа, свирена за нарушение на Аймен Белаид срещу Светослав Ковачев. Гостите обаче бързо се върнаха в мача и изравниха само шест минути по-късно с попадение на Кабрал, който получи пас от Жорди Гомес и без забавяне стреля точно извън границата на наказателното поле.


В 78-ата минута Габриел Обертан отправи изстрел, който срещна напречната греда, домакините не успяха да изчистят добре и тя попадна в Кабрал, а той центрира и оставеният абсолютно непокрит Холмар Ейолфсон прониза противниковата мрежа с глава. В 86-ата минута гол на Дунав бе отменен заради засада, а повторенията на ситуацията показаха, че съдийското решение е правилно.

Левски води в класирането с 10 точки, една повече от отбора на ЦСКА София, който утре посреща Славия. Дунав е на 12-о място в класирането с 3 точки от 4 мача.

Ощр от категория Футбол