sportove.net

Моуриньо поздрави Сити

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкри, че е поздравил лично Манчестър Сити за шампионската титла в Премиър лийг. Португалецът подчерта, че “гражданите” са спечели първенството не заради вчерашната загуба на “червените дяволи” от Уест Бромич, а заради това, че са били най-добрият отбор.

“Не знам дали съм бил първият, вторият или третият, но ги поздравих лице в лице, когато имах възможност да го направя. Знаех, че рано или късно те ще станат шампиони.


Ако аз бях на тяхно място, щях да бъда много разстроен, ако някой казва, че са спечелили титлата, защото Юнайтед загуби от Уест Бромич. Те я спечелиха, защото бяха най-добрият отбор и загубиха само няколко точки. Вероятно защото съм бил осем пъти шампион, не бях на върха на щастието от победата срещу тях. Според мен обаче тази победа повлия на някои от играчите, които бяха твърде щастливи”, заяви Моуриньо, който до този момент винаги печелеше титлата във втория си сезон във всеки клуб, в който е работил.

Запитан дали ще отговори на предизвикателството на Сити през следващия сезон, португалецът отговори: “Вярвам в своята работа. Това е сигурно. Нямам причина да не вярвам. Осем титли. Три трофея в Премиър лийг, като последният от тях не е бил преди 20 години, а преди три. Знам как да спечеля титлата. Вярвам в себе си, но не играя аз. Титли не се печелят с непостоянство. Печелят се с качество, разбира се, но и с постоянство на всякакво ниво. Не само по отношение на представянето, но и на психическо ниво, ежедневно. Едно от нещата, които трябва да подобрим, е именно постоянството. ”

“Заслужавахме да бъдем наказани срещу Уест Бромич. Всичко беше толкова сложно. Моите футболисти не можеха да играят опростено, всеки път трябваше да има едно докосване повече, един финт повече, едно обръщане повече, вследствие на което губехме топката. Някои играчи си мислеха, че това е футбол със стил, но това бе просто един усложнен футбол, който накара съперника да се чувства добре. Не заслужавахме да загубим, но им дадохме шанс да спечелят този мач”, добави Специалния.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.