Намери ни
To Top

Ман Сити ще се опита да подпечата титлата зрелищно срещу Ман Юнайтед

Манчестър Сити посреща Манчестър Юнайтед в едно от най-големите дербита в английския футбол тази вечер от 19:30 на “Етихад”. Първият срещу вторият излизат в пряк сблъсък разделяни от цели 16 точки преднина в класирането. Срещата между двата манчестърски тима винаги е предизвиквала особено вълнение у феновете, а тази вечер има още по-особено значение, след като “гражданите” могат да подпечатат най-ранната титла в историята на Премиър лийг.

Manchester City

@ManCity
„Today is gonna be the day…“

City v United
Premier League
17:30 UK#cityvutd

10:07 AM – Apr 7, 2018
3,558
1,210 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

Играчите на Джосеп Гуардиола пожънаха много суперлативи от началото на сезона за представянето си и въпреки поражението, което претърпяха срещу Ливърпул в сряда за Шампионската лига, това няма да изтрие добрите впечатления.


Положението в лагера на “червените дяволи” е на другия полюс, след като Жозе Моуриньо и неговите играчи търпят доста критики в последните седмици, но въпреки това са на второ място с две точки и мач по-малко пред друг архивраг – Ливърпул.

Гуардиола вече заяви на пресконференцията преди срещата, че неговият тим ще излезе променен и със задна мисъл за сблъсъка във вторник, докато играчите на Жозе би трябвало да са съсредоточени в една от срещите до края, която може да наклони в положителна посока противоречивите впечатления до момента през сезона. За Сити под въпрос е Серхио Агуеро, докато в Юнайтед не могат да разчитат единствено на Фил Джоунс.

Manchester United

@ManUtd
It’s Manchester derby day… #MUFC

9:45 AM – Apr 7, 2018
8,579
3,801 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

След първи сезон без трофей, каталунският наставник вече спечели “Карабао къп”, а сега може да подпечата най-важния трофей на домашната сцена за своя тим, като едновременно с това детронира още един рекорд – този на сър Алекс Фъргюсън от сезон 2000-2001-ва, когато Манчестър Юнайтед спечели титлата с оставащи пет срещи до края на 14 април. Португалският наставник на Юнайтед пък заяви, че това няма да бъде краят на света, но вероятно в крайна сметка някъде дълбоко в себе си се надява да изненада противника в неговия дом, разчитайки на обременеността на Шампионската лига, която “дяволите” вече напуснаха скоропостижно.

Въпреки всички условности, това е сблъсък и залог, който и двата тима, както и техните мениджъри, няма да подценят. Загубата не би била фатална, но победата би донесла много позитиви и спокойствие у успелия да вдигне победоносно ръце след последния съдийски сигнал.

Ощр от категория Футбол