Намери ни
To Top

Ливърпул разби Манчестър Сити с 3:0

Ливърпул смаза у дома Манчестър Сити с класиката 3:0 в първи четвъртфинал между тях от Шампионската лига и е с единия крак в следващия кръг. „Гражданите“ не отправиха нито един точен удар за целия мач.

Голмайсторът на мърсисайдци Мохамед Салах ги изведе напред в резултата, след като в 12-ата минута при бърза атака се възползва от асистенция на Роберто Фирмино и преодоля Едерсон за 1:0. Осем минути по-късно домакините шокираха „гражданите” с втори гол, реализиран от Алекс Окслейд-Чембърлейн, който се разписа след пас на Джеймс Милнър.


Ситуацията за играчите на Хосеп Гуардиола се утежни още повече в 31-ата минута, когато Салах изведе с прекрасен прехвърлящ пас Садио Мане и сенегалският нападател бе точен за 3:0.

Малко след почивката неточни удари от гостите отправиха Сане и Отаменди, а в 53-ата минута звездата на домакините Мохамед Салах бе заменен принудително, като вместо него мачът доигра Джорджиньо Вайналдум.

„Гражданите“ натикаха домакините в тяхната половина, но така и не създадоха чисто голово положение. В 84-ата минута Сане вкара попадение, но то бе отменено заради засада. Мърсайдци не допуснаха грешка в отбрана до края на мача и си извоюваха чудесен турнирен резултат преди реванша след седмица на „Етихад“ в Манчестър.

Ощр от категория Футбол