Намери ни
To Top

Ето какво породи екшъна между феновете на Марек и Левски

Марек и Левски завършиха 1:1 в мач от 11-ия кръг, а в средата на първото полувреме на стадион „Бончук“ избухнаха безредици по трибуните. Причина за тях станаха 10-15 фена на Левски, които са влезли през сектор „Б“, опитвайки се да отидат  до определения за гостуващата агитка сектор „Г“, като преминат през целия сектор „В“, пише „Спортал.бг“. Така очаквано се стига до остри реплики с публиката на домакините, сред която са разположени и най-запалените фенове на Марек.

За няколко секунди в сектор „В“ летят камъни, седалки и други предмети, а фен на Марек атакува сините с огромна дъска, както се видя и от ТВ камери. Сините фенове са били пуснати, след като охраната на стадиона е била рехава, а полиция е липсвала заради утрешните избори.
Друг фен на Марек пък се засилва към сектора за гости с откраднат син шал и демонстративно размахва неприлични жестове. Привърженици на Левскиопитват да прескачат оградата на „Бончук“, тръгвайки да влизат в мелето. Фен на сините дори излиза на терена.
Припомняме, че ситуацията принуди съдията Георги Игнатов да спре временно срещата и да предупреди, че ако ексцесиите продължат, ще свири преждевременно край.
След укротяване на ситуацията от футболистите на Левски и председателя на фен клуба Владимир Владимиров – Гугутката, сините ултраси не напуснаха пак сектора за гости, а феновете на Марек се отдръпнаха в противоположния край на сектор „В“ и в сектор „А“, след което мачът продължи нормално.

Ощр от категория Анализ