Намери ни
To Top

Кузманов: Димитров пак ще спечели в София

Димитър Кузманов, който получи една от поканите за София Оупън през февруари (4-11), посочи Григор Димитров като категоричен фаворит за спечелване на турнира в „Арена Армеец“ следващия месец. Втората ни ракета се намира на 383-то място в световната ранглиста, а друг уайлкард ще бъде връчен на шампиона от държавното ни първенство, което ще се състои от 22 до 28 януари. „Изключително съм щастлив, защото с резултатите, които постигнах през последните месеци, заслужих уайлд кард за трета поредна година. Развълнуван съм, че ще мога да взема участие на този прекрасен турнир.


Конкуренцията отново е много висока. Самият факт, че Григор Димитров ще вземе участие, прави турнира един от най-трудните от този ранкинг. Въпреки че няма да участват звезди като Тийм, Гофен и Баутиста-Агут, това не означава, че турнирът е по-слаб, напротив“, сподели 24-годишният пловдивчанин пред Дарик.

Митко оцени и цялостно надпреварата и кои състезатели ще спорят с Григор Димитров за трофея. „Има много сериозни имена и конкуренцията не подлежи на никакво съмнение. Доста опасен на тази настилка е Жил Мюлер. Той е много неприятен съперник. Условията в България са много бързи. През миналата година Григор срещна сериозни затруднения срещу Янович. Мисля, че Мюлер ще бъде най-голямата конкуренция на Григор. Ако той показва тази игра от последната година, не би трябвало да има трудности и да спечели за втора поредна година. Моята амбиция през 2018 година е да намеря място сред първите 250, а това ще ми позволи участие на големите турнири, което е и моята голяма цел“, каза още Димитър Кузманов.

Ощр от категория Тенис