Намери ни
To Top

Барселона представя още едно ново попълнение

Колумбийският защитник на Палмейрас Йери Мина пристига в Испания днес и утре ще бъде представен като ново попълнение на Барселона, пише вестник „АС“. Сайтовете за трансфери и статистика в Бразилия и цяла Южна Америка вече го сочат като ново попълнение на каталунците. Твърди се, двете страни са се споразумели за трансферна сума от порядъка на 12,3 милиона евро. Не се съобщава дали в тази сума влиза и компенсация за колумбийския клуб Санта Фе, където Мина е започнал професионалната си кариера.


Футболистът, който е на 23 години, е подписал личен договор за четири години, а освобождаващата клауза е 100 милиона евро.

Йери Фернандо Мина Гонсалес, както е пълното име на футболиста, е висок 195 сантиметра и беше трансферна цел на Ернесто Валверде още през лятото, но тогава до сделка не се стигна. Той статира кариерата си в Депортиво Пасто, но играе само като юноша и аматьор, след което през 2014-а година се мести в Санта Фе. Към момента е записал 9 мача и е вкарал 3 гола с националната фланелка на Колумбия.
Интересното е, че като юноша не е правил впечатление и никога не е викан в юношеските национални отбори. Едва през 2016-а година го викат в младежкия национален отбор до 23 години за участие в олимпийските футболни квалификации.

Ощр от категория Трансфери