Намери ни
To Top

Везенков заслужава да играе, смятат в Испания

Александър Везенков изравни най-доброто си постижение по ефективност за настоящия сезон в испанското първенство, а това не остана незабелязано от местните анализатори. Българското крило изигра отличен мач при победата със 101:77 над Гипускоа в Сан Себастиан, като това бе своеобразно завръщане за него в състава на Сито Алонсо, след като за последно бе сред дванадесетте играчи за двубой от Лига АСВ на 29 октомври.

Снощи Везенков постигна коефициент 20 след 14 точки (2/2 за 2 точки, 3/4 за 3 точки и 1/2 от наказателната линия), 4 борби, 1 асистенция, 1 отнета топка и 2 чадъра.

Близо два месеца Александър бе извън сметките на Алонсо както в Европа, така и в Испания.


След връщането му в отбора обаче той отговори със силни минути, както срещу баските снощи, така и срещу Химки в Евролигата в края на миналата седмица.

“Везенков продължава да показва на Сито Алонсо, че заслужава повече минути. Българинът изигра най-добрия си мач за сезона, завършвайки с 14 точки (5/6 в стрелбата от игра), како и 4 борби за коефициент от 20 за 22 игрови минути”, пише най-популярното баскетболно издание на Иберийския полуостров – Gigantes Del Basket.

Ощр от категория Баскетбол