Намери ни
To Top

Атланта и ЛА Доджърс размениха играчи за $410 млн.

Петима бейзболисти с договори в МЛБ за общо над $410 млн. смениха клубната си принадлежност в двупосочна сделка между Атланта Брейвс и Лос Анджелис Доджърс. Най-скъпият от тях – аутфилдерът Мат Кемп ($160 млн.), пое в посока Калифорния, а оттам към Джорджия тръгват първият бейзмен Адриан Гонсалес ($154 млн.


), питчерите Скот Казмир ($48 млн.) и Брандън Маккарти ($48 млн.) и универсалният Чарли Кълбърсън ($0,6 млн.).

Основната цел и на двата тима бе да разтоварят бюджетите си в перспектива, а „смелчаците“ имат и допълнителна изгода, тъй като освободиха място на полето за сочения като талант №1 в Мейджър лийг Роналд Акуня. След напускането на Кемп очакванията са през 2018 г. титуляр в левия филд на ст. „Сън Тръст Парк“ да бъде именно навършващият днес 20 г. венецуелец.

„Всеки играч, който взехме, е с изтичащ или едногодишен договор. А Мат има още два сезона по своя – посочи генералният мениджър на Атланта Алекс Антопулос. – Така че определено беше привлекателно да можем да концентрираме парите през 2018 г., вместо през 2019 г. Освен това знаехме, че имаме претрупване в аутфилда, което щеше да остане и догодина.“

Също така от Брейвс веднага обявиха, че 35-годишният Гонсалес (със заплата $21,5 млн. за 2018 г.) е свободен да си търси друг отбор, ако иска да получава повече време за игра. Причината е, че твърд титуляр на първа база в Атланта остава Фреди Фрийман.

Съмнително е и дали Кемп, който бе в Доджърс до 2014 г., изобщо ще облече отново униформата на „мошениците“, или ще бъде използван като разменна монета за друг бомбастичен трансфер още тази зима. Според някои американски медии е възможно Ел Ей да се опита да привлече суперзвездата на Вашингтон Нешънълс Брайс Харпър.

Ощр от категория Спорт