Намери ни
To Top

„Реферите отмъщават на Юнайтед заради сър Алекс Фъргюсън“

Реферите се гаврят жестоко с Ман Юнайтед заради сър Алекс Фъргюсън, това гласи сензационна новина в Англия от днес.

„Години наред САФ командваше съдиите, контролираше игровото време и правилата, но всичко това остана в миналото. Със сигурност реферите не го правят нарочно, но не ви ли се струва, че в момента те си го връщат на червените дяволи?“, пише в любопитен материал за „Дейли Мейл“ Ейдриъм Дърам.

Ето как продължава коментарът на Дърам.


„Юнайтед се чувстваше комфортно срещу Лестър в неделя. Когато гостите поведоха с 3:1, повечето хора се чудеха с каква разлика ще бъдат разгромени домакините.

Съвсем необяснимо Марк Клатънбърг игнорира факта, че нападателят на Лестър Джейми Варди събори бека на Юнайтед Рафаел, като го бутна в гръб. И сякаш това не бе достатъчно, Клатънбърг реши да свири дузпа, когато Рафаел леко докосна Варди в наказателното поле.

Абсолютно недопустимо е съдията да прецени втората ситуация като нарушение, при положение, че в първия случай е оставил играта да продължи. Ужасяващо решение на рефера. От този момент нататък играта на червените дяволи в мача се срина.

Знам, че много запалянковци не обичат особено Манчестър Юнайтед. Те ще сметнат, че е справедливо съдбата да си върне на червените дяволи заради епохата, в която Фърги сякаш дърпаше конците във Висшата лига. Със сигурност случващото се в момента им се вижда много, много забавно“, допълва Дърам.

Според анализът на „Дейли Мейл“ несъзнателно съдиите се подиграват с Юнайтед, заради строгостта, която показваше САФ към реферите дълги години и липсата на този огромен авторитет в Манчестър, в сегашната ситуация.

Ощр от категория Анализ