Намери ни
To Top

Кличко: Реваншът срещу Джошуа бе много близо!

Всички знаци сочеха реванш между двамата великани в тежка категория, след като Джошуа спря Кличко в 11-ия рунд на първата им битка на стадион „Уембли“ на 29 април.

Кличко реши се откаже от реванш и да сложи край след 21 години като професионалист, а Джошуа бе принуден да погледне към задължителните претенденти и да продължи нататък.

И до ден-днешен обаче, Кличко пази неизпратеното съобщение в телефона си, готов за реванш.
То гласи: „Обичам бокса.


Обичам феновете, предизвикателствата и шансовете в живота. Кличко срещу Джошуа 2 е в сила. Ще се видим на ринга“.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория+55

„Това беше най-трудното решение, което някога съм взимал. Бях на секунди от това да се съглася на реванш. Но сега съм щастлив от своя избор. Не можеш да разбереш на момента дали си взел правилното решение, това става ясно по-късно. Сега мога да кажа, че това беше правилното решение. Може би беше нелогично, но се оттеглих при мои условия. Не на някой друг. Моите условия. Мисля, че акциите ми се вдигнаха, а това беше изненада за мен, не го очаквах“, заяви Кличко относно съобщението и решението да се оттегли от спорта.
Антъни Джошуа и Владимир Кличко с първа пресконференция на „Уембли“+34

В крайна сметка дългогодишният шампион в тежка категория слезе от сцената като един от най-великите спортисти и го направи в точния момент.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория+55

„Смятам, че Джошуа се роди в онази нощ. Той се възстанови от нокдауна и се върна обратно в битката. Това ще му помогне много за в бъдеще. Беше наистина оспорвано“, добави Кличко.

Ощр от категория Бойни Спортове