Намери ни
To Top

Почти 30 млн. лева са нужни за стадиона на Ботев Пд

Близо 30 млн. лева са нужни за завършването на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

С въпросната сума спортното съоръжение може да получи 4 звезди по категоризацията на УЕФА и на него да се провеждат мачове от европейските клубни турнири, съобщиха от управата на „Ботев“.

Според автора на проекта за новия стадион на „жълто-черните“ архитект Георги Савов 15 млн.


лева ще струва довършването на „Колежа“ до състояние, в което стадионът ще може да получи лиценз от БФС за мачове от Първа лига и Купата на България.

Но амбициите на президента Ангел Палийски и основният финансов благодетел през последната година Георги Самуилов са по-големи и свързани с домакинство на срещи от Лига Европа, пише „Труд“.

Търпението на „жълто-черните“ фенове обаче вече е на изчерпване и по време на мача със „Славия“ на клубната база в Коматево те опънаха огромен транспарант с въпрос към Палийски: „Ангеле, стадион кога?“.

От Клуба на привържениците на „Ботев Пловдив“ (КПБП) пък излязоха в събота с официално становище, в което атакуваха Сдружение ПФК „Ботев“ (Пд), което се явява мажоритарен собственик на „жълто-черното” футболно АД.

От КПБП разкриха, че през май 2017 г. трима представители на сдружението са се срещнали с премиера Бойко Борисов, който е изразил морална подкрепа за обществено приемлив и финансово резонен модел за завършване на строителството на стадиона.

От Сдружение „ПФК Ботев“ са се ангажирали да предоставят конкретни предложения в писмен вид, но това е направено едва в началото на месец септември.

Ощр от категория Футбол