sportove.net

Барт титуляр срещу Пирин

Бранителят на ЦСКА Александър Барт почти сигурно ще стартира в неделя за първи път в щампионатен мач с червения екип. Французинът се очаква да попадне сред титулярите за двубоя с Пирин от 20:00 часа на “Армията”. 31-годишният Барт ще замени Чорбаджийски или Бодуров. От една страна, младият капитан на червените получи травма в кръста през миналата седмица.


По тази причина в последните 2 дни той се подложи на терапевтични процедури. Днес ще се прецени дали е готов да стартира пълноценни занимания, или не. Ако не е в достатъчно добро състояние да поднови тренировки, то Чорбаджийски по всяка вероятност ще остане извън стартовите 11 срещу Пирин.

От друга страна, има аргументи и Бодуров да остане резерва. На него му се събраха две участия по 90 минути за националния отбор срещу Франция на 7 октомври и Люксембург на 10-и. По тази причина треньорският щаб на ЦСКА може да даде почивка на опитния бранител и той да остане резерва в неделя. Това решение зависи от състоянието на Чорбаджийски. Освен това армейците искат да вкарат Барт в игрови ритъм преди дербитата с Левски и Лудогорец, така че е много вероятно той да е един от двамата централни защитници срещу Пирин.

Националните състезатели на ЦСКА ще подновят занимания с отбора днес, след като през изминалия ден се прибираха от своите ангажименти в Люксембург и Казахстан (там бяха Десподов и Александър Георгиев).

В същото време “Тема Спорт” разбра, че армейците ще вземат участие в кампания срещу расизма. Това ще се случи на мача с Пирин. ЦСКА ще си партнира с проекта на Европейския съюз Briswa, който е част от програмата Erasmus+. От Briswa съобщиха вчера, че ЦСКА и Пирин ще се включат в кампанията, наречена “Да поставим расизма в засада”.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.