Намери ни
To Top

Какво се случва с това момиче?

Най-добрата френска тенисистка Кристина Младенович не може да намери себе си вече седмици наред. 24-годишната блондинка записа в понеделник седма поредна загуба в WTA тура. Младенович претърпя кошмарно поражение с 0:6, 0:6 от китайката Ван Цян в първия кръг на провеждащия се тази седмица турнир “Торай Пан Пасифик Оупън” в Токио с награден фонд 890 100 долара.

Последната победа на Младенович в тура е срещу германката Татяна Мария (7:5, 3:6, 6:3) на провелия се в първата седмица на август турнир във Вашингтон.


След това французойката (№15 в ранглистата в момента и №9 в Race to Singapore) няма дори спечелен сет в последните си 7 срещи. При това, в нито един от тези седем мача Младенович не е срещала тенисистка от Топ 25. Три от загубите й в тази черна серия са срещу тенисистки извън Топ 50, а други две от пораженията й са нанесени от състезателки, намиращи се извън Топ 100.

Младенович се представяше много силно през първата половина на сезона. Французойката спечели турнира в Санкт Петербург и бе финалистка в Акапулко, Щутгарт и Мадрид. Тя записа и други силни резултати – полуфинал в Индиън Уелс и четвъртфинал на „Ролан Гарос“, като в Париж елиминира на осминафиналите настоящата №1 в света Гарбинье Мугуруса (Испания).

Ощр от категория Тенис