Намери ни
To Top

Болезнената истина: Теди Салпаров посочи причината България да разочарова на Световното

Либерото на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров каза болезнената истина за състоянието на тима. Както вероятно знаете, България вече изгуби шанса си да се класира в топ 6 на Световното първенство в Полша след поредното поражение – този път с 1:3 от Германия. Пред репортер на „Нова ТВ“ Салпаров констатира видимото – че в този мач лъвовете паднаха заради липсата на лидер, който да вдигне тима в трудни психологически моменти.

„Не съм човекът, който трябва каже какви са причините за отпадането, треньорският щаб трябва да го направи.


Това беше последният ни шанс за последната шестица, но не го използвахме и отпадаме. Липсват лидери, няма какво да се коментира. Много са възможностите да отидем нагоре, но винаги това ни е спирало. Но състезателите ще имат нужния опит след 2-3 години, а към тях прибавяме и Цецо Соколов. След някоя друга година ще имат самочувствие, трябва да се изтърпи. Това се гради с години, с характер, с опит.

Бяхме готови за това първенство, но има момчета, които за първи път играят титуляри. Не можеш да искаш от резерви досега, които да влязат и да ти извадят мачовете. Скримов и Пенчев ги отличавам, те са бъдещето на България на този пост. Нека отборът да се вдигне и да спечелим тези два мача, които ни остават“, призова Теди Салпаров.

 

Ощр от категория Волейбол