Намери ни
To Top

Хубчев: Безобразен съдия

Националният селекционер Петър Хубчев запази спокойствие след победата над Швеция с 3:2. Той не се подаде на емоцията, като дори бе категоричен, че не може да обещае същата игра и при визитата на Холандия. „Сега ще ми е много трудно да направя коментар с детайли от мача. Този отбор може да живее само от пълно себераздаване, каквото беше днес и от здравите единоборства, каквито взехме днес.


За мен лично тази победа е още по-сладка, защото точно с тези неща победихме Швеция. Отбор, който е пословичен точно с това. И аз се радвам още повече.

Не е вярно, че с тази победа сме показали, че България има отбор. Нужни са поредица от такива мачове. Да не казвам победи, но мачове. Да държим такова ниво и тогава да кажем, че имаме отбор, че имаме стил и изграждаме нещо.

Не обещавам, че можем да повторим днешната игра и в Холандия. Големите ни проблеми въобще в България с футболистите са точно такива – когато има два тежки мача за 2-3 дни.

Бъдете сигурни, че няма да позволя на футболистите да ги обземе еуфория. Там ми е силата. Всичко ще е проблем срещу Холандия – възстановяване, пълно себераздаване на момчетата, тежко пътуване, тежък противник, всичко ще бъде тежко. Ние ще търсим не резултат на всяка цена, а да се доближим до нещата, за които вече споменах.

По принцип се казва, че не коментираме съдиите и ги почваме, но аз пък ще ги коментирам. Безобразие! До 20-ата минута беше казал на нашите, че ги гони. Дузпа, фалове… Безобразен съдия! Който ще да е, какъвто ще да е. Каква страна и сила сме във футбола, че да имаме претенции, но чак пък така да се подиграват с нас – няма как да стане. Другите си правят сметки. Въпреки този съдия, постигнахме такава победа. Това е по-важно.

Най-ми е лесно сега клишето, че играем мач за мач. Не правим сметки.

Трябва да сме обединени колкото се може повече. С такива мачове ще се чуват все по-малко обиди и все повече хора ще идват на стадиона. Лозунги и обещания няма да свършат работа“, коментира Хубчев.

Ощр от категория Анализ