Намери ни
To Top

Юрген Клоп: Искам да постигна нещо значимо за Ливърпул

Ливърпул се класира за групите на Шампионската лига, след като удари с 4:2 Хофенхайм през седмицата, а Юрген Клоп заяви, че играта на неговите момчета е била една от най-хубавите, които е виждал в своята кариера. В ексклузив-но интервю за Sky Sports преди днешния сблъсък с Арсенал германският специалист заяви: „Чувствам се много добре на „Анфилд“, работим заедно много хора, но се разбираме чудесно. Искам само едно – да постигна нещо специално за този специален клуб. Забеля-зъл съм, че Арсенал винаги променя стила си, когато се изправя срещу нас.


През януари 2016-а, когато завършихме 3:3 на „Анфилд“, те използваха много дълги топки, които бяха насочени към Жиру, който овладяваше на гърди или сваляше за своите колеги. Може би защото обичаме да притискаме противниците си, но топчиите са много качествен отбор и могат да ни причинят сериозни проблеми. Арсенал има ясно изграден стил на игра, печели втората топка, а след това започва да практикува истински футбол, като всички са замесени. Йо-зил, Санчес, Лаказет или Жиру, който и да е на върха на атаката, няма да ни бъде лесно. Няма как да измъкнеш нещо от артилеристите, ако имаш лош ден или не играеш на максимума на възможностите си. Те са прекалено силни“.

Ливърпул беше впечатляващ в миналия сезон срещу отборите от Топ 6, не загуби нито веднъж (5 победи и 5 равенства) и завърши на върха на тази минилига. Клоп обаче се пошегува, че Ливърпул не е получил трофей за този подвиг. „Не празнуваме подобни постижения. Да, бяхме с най-добри показатели срещу то-потборите, но завършихме на 4-то място в лигата. Май трябва да се променят малко правилата“, смее се Клоп.

Арсен Венгер прекара 21 години начело на Арсенал, а Клоп споделя, че не разбира феновете на тима, които искат французина да напусне, след като класира топчиите в ШЛ 20 поредни сезона и спечели 10 трофея: „Арсен обича работата си и има цялата енергия на света. Той е единственият човек, който трябва да съди работата си. Разбира се, и бордът на директорите, но той показа какво мисли, след като удължи договора му. Беше дълъг и тежък сезон за Арсенал, но тимът е винаги успешен. Единственото, което мога да кажа, е, че уважавам много Венгер. Той направи много неща не само за топчиите, но и за футбола като цяло. Той е голям мениджър в историята на Висшата лига, спокойно мога да кажа, че е легенда. Щастлив съм, че все още е тук и ще се видим утре (б.р. днес)“.

Ощр от категория Футбол