Намери ни
To Top

Григор пречупи Миша Зверев

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров започна с победа участието си на турнира „Роджърс Къп“ в Монреал, Канада. Хасковлията се наложи с 6:3, 3:6, 6:3 над германеца Миша Зверев в двубой от втория кръг на надпреварата. Любопитното е, че мачът до голяма степен бе решен от двойните грешки на двамата играчи, като Гришо направи 7, а съперникът му – 6. В началото те бяха проблем за българина, който на няколко пъти допусна пробиви точно след двойни грешки на свой сервис.


В третия сет пък Зверев сътвори нещо невиждано, като загуби своето подаване след 4 поредни двойни грешки и този пробив помогна много на Григор да вземе сета и мача.

Първият сет започва отлично за Димитров, който спечели своето подаване, а след това успя и да пробие сервиса на съперника за 2:0. В третия гейм обаче хасковлията изведнъж блокира и направи две двойни грешки, които върнаха Зверев в играта и доста му помогнаха да намали изоставането си на 2:1 гейма.

За щастие българинът бързо се отърси от този неприятен момент и още в следващия гейм успя да си върне преднината от един пробив и да поведе с 3:1, а след това и с 4:1.

В седмия гейм обаче отново двойните грешки провалиха Григор, който за втори път допусна пробив на свой сервис, след като направи две двойни грешки в решаващ момент и Зверев намали изоставането си само на гейм за 4:3.

До края на сета обаче Димитров бе безпощаден и първо върна пробива, а след това на свой сервис докара нещата до 6:3 в своя полза.

В началото на втория сет всеки печелеше своето подаване, но в четвъртия гейм за трети път в мача двойна грешка провали Григор. Той допусна такава за 30:40, а при следващия сервис Зверев направи убийствен ретур и проби за 3:1.

Последва нова размяна на геймове до 5:3 в полза на германеца. В следващия гейм Димитров за пръв път в сета стигна до точка за пробив, но не се възползва от нея и в крайна сметка Зверев изравни резултата в сетовете на 1:1.

Третият сет също започна гейм за гейм до 3:2 в полза на Димитров. Именно тогава се стигна до невероятния сервис-гейм на Зверев, който направи 4 поредни двойни грешки и позволи на българина да поведе с 4:2. До края на мача Гришо не изпусна инициативата и довърши съперника с 6:3 в своя полза.

Така Димитров записа втора поредна победа над Зверев и се класира за третия кръг на надпреварата в Монреал. Там го очаква среща с холандеца Робин Хаазе, който по-рано през деня победи Ернесто Ескобедо с 6:4, 6:1.

Мачът между Димитров и Зверев бе предаван на живо във Facebook страницата на спортните канали на Mtel и по Mtel Sport 1.

Ощр от категория Тенис