Намери ни
To Top

Алегри: Мразя негативизма, който създавате около Ювентус

Масимилиано Алегри смята, че има твърде много негатизивъм около Ювентус и това е едно от нещата, които искрено мрази. Думите му дойдоха след въпрос на журналист как би се отразило евентуално отпадане от Наполи в реванша от полуфиналите за Купата на Италия в сряда вечер.

„Първо – ние сме в добра серия, защото месец и половина преди края на сезона се борим да стигнем финала за Копа Италия, за достигане до полуфиналите в Шампионска лига и сме първи в битката за титлата в първенството. Така че няма какво повече да направим.


После идва този негативизъм, тази негативна аура, това е нещото, което мразя. Мисля, че ако можехме да видим нещата в позитивна светлина, щеше да е по-добре”, посочи Алегри на своя брифинг преди реванша с Наполи. Ювентус има аванс от 3:1 след първия мач.

„Мисля, че отборът изигра няколко финала през последните години, спечелихме два пъти Купата на Италия, спечелихме два пъти Скудетото, после идва едно равенство и идват тези въпроси. В крайна сметка важното е да постигнеш целите си. А и имаме съперник, срещу които е трудно да печелиш. Вие казвате, че победите са нормалното, но не, печеленето е нещо невероятно, защото само един отбор печели. Отделно това е отбор, който наскоро игра финал в Шампионска лига, борим се да стигнем до още един финал за Купата на Италия, борим се и за Скудетото. В момента няма какво повече да направим, независимо дали ви харесва или не, това е факт”.

„Отборът израства в Италия, но преди всичко на европейско ниво и мисля, че това е важно. В момента Ювентус е уважаван отбор, това е най-важното. После ви чувам да казвате, че Ювентус е изгубил пет финала или седем финала. Колко са загубените финали? Седем. Ако обърнете това изречение и кажете „Ювентус е играл общо девет финала в Шампионска лига”, това е нещо различно. Защото други отбори не са играли финали. Стигаш до там и там вече печелиш или губиш. Можеш да обърнеш нещата и да видиш позитивите, но тук вие гледате само негативното. Това не е хубаво. Лек ден”, завърши Алегри.

Ощр от категория Футбол