Намери ни
To Top

Залата на ЦСКА готова за старта на новия сезон

Баскетболният ЦСКА ще се сдобие с нова зала за мъжкия си отбор през есента. Според информация на “Тема спорт” съоръжението в местността Къро при 4-ти километър, което “червените” взеха на концесия от ММС, ще бъде готово и приведено в модерен вид за старта на новия сезон. Ръководството на “армейците” взе бившата гребна зала, която бе в окаяно състояние, преди малко повече от година. За този период вече са изградени нови съблекални, прокарана е нова канализация, като остават довършителни работи по фасадата и изграждане на трибуните, както и закупуване на обородуване.


Цялостният ремонт на залата се очаква да излезе на клуба малко над 1 милион лева.
Баскетболен клуб ЦСКА представя нов грандиозен проект+32

При завършен вид съоръжението на Къро ще побира около 600 зрители. Според настоящите разпоредби на НБЛ то няма да отговаря на изискваният за домакинство в полуфиналите и финалните плейофи, където минимумът е двойно по-голям. От ЦСКА обаче нямат амбиции все още да участват в НБЛ. Причината – тимът не е готов да мери сили с клубовете в елита.

“Армейците” записаха първата си победа при мъжете от 8 години и 3 месеца, след като разгромиха Академик (Варна) с 90:63 преди два дни. На този етап е взето решение тимът да остане в “А” група, където младежите на Йордан Колев да продължат да трупат опит.
ЦСКА – Академик (София)+48

Евентуалното завръщане в елита се очертава да бъде не по-рано от сезон 2018/2019, като за целта към баскетболистите от школата ще бъдат привлечени максимум двама чужденци и двама по-опитни играчи.

Ощр от категория Баскетбол