Намери ни
To Top

Ювентус ще довършва започнатото в Португалия

Тази вечер в 21:45 часа Ювентус приема Порто в реванша от 1/8-финала в Шампионската лига. “Бианконерите” спечелиха с 2:0 първата среща на “До Драгао” и имат комфортна преднина преди днешната среща. Те вярват, че ще довършат започнатото в Португалия и ще направят важна крачка към мечтаната титла в турнира.

В същото време от Порто не са се предали и се надяват да постигнат чудо в Торино.


Задачата на “драконите” обаче изглежда изключително тежка. Те нямат победа над Юве в досетагшните четири срещи помежду им в турнира (1 равенство и 3 загуби). Освен това “старата госпожа” е в страхотна домакинска серия от 31 поредни победи в Серия “А”. Порто също е в силна серия в първенството на Португалия от 22 поредни мача без загуба и 9 поредни успеха, но днес срещу тях съперникът е от съвсем друг калибър и няма да е никак лесно.

Ювентус се е прицелил в десетия си 1/4-финал в Шампионската лига. Ако Порто направи сензация довечера пък отборът ще стигне до тази фаза за седми път. И двата отбора имат “купата с ушите” във витрината си, като са вдигали трофея по два пъти. За последно Юве триумфира през 1996 година, докато Порто бе шампион в турнира през 2003 година.

Домакините нямат особени кадрови проблеми преди мача. Джорджо Киелини и Марио Манджукич са възстановени и попаднаха в състава за сблъсъка довечера. Единствено Стефано Стураро остава извън сметките на наставника Масимилиано Алегри.

Гостите също не са обременени от сериозни кадрови проблеми. Единствено изгонения в първия мач Алекс Тейес няма да може да играе в реванша. Всички останали играчи са на разположение на Нуно Еспирито Санто и той ще може да пусне достатъчно боеспособен състав.

Ощр от категория Шампионска лига