Намери ни
To Top

Ню Йорк Никс продължава да бъде най-скъпият отбор в НБА

Въпреки че не е играл в плейофите от 2013 година, а в момента се намира на 11-о място в Източната конференция, Ню Йорк Никс продължава да бъде най-скъпият отбор в НБА, сочи годишното изследване на списание „Форбс“. Според изданието цената на Никс е 3,3 милиарда долара, което е ръст с 10 процента спрямо предходната година.

Ръстът се дължи главно на новият телевизионен договор, от който печелят всички 30 тима в НБА, както и от реновирането на легендарната арена „Медисън Скуеър Гардън“, в която нюйоркчани играят домакинските си срещи, което е докарало 141 милиона долара чиста печалба.

На второ място в класацията „Форбс“ поставя най-успешния отбор в исторически план в Западната конференция Лос Анджелис Лейкърс.


„Езерняците“ са оценени на 3 милиарда долара, което е с 11 процента повече от миналата година. Въпреки високите цени на билетите, достигащи до около 2 750 долара за място на първите редове, „езерняците“ продължават да играят пред пълни трибуни. Само последният мач за тима на Коби Брайънт през април миналата година е донесъл на клуба 1,2 милиона долара от продажба на артикули.

На трето място в престижната класация се нарежда водачът през този сезон и финалист през миналия Голдън Стейт Уориърс. „Войните“ са оценени на 2,6 милиарда долара, но бележат рекорден ръст от цели 37 процента спрямо миналата година, когато бяха шести в класацията.

Челната петица се допълва от Чикаго Булс и Бостън Селтикс, оценени съответно на 2,5 милиарда и 2,2 милиарда щатски долара.

Средната цена на отбор в НБА е 1,36 милиарда долара, което е скок от 3,5 пъти само последните 5 години.

Ощр от категория Баскетбол