Намери ни
To Top

Ангелов: Сам си тръгвам, няма конфликти, това не беше моето амплоа

Бившият спортен директор на Левски Станислав Ангелов обяви, че сам е взел решението да напусне поста в клуба. Той посочи, че е натрупал много опит и не съжалява за нищо, като почерта, че иска да насочи всичките си усилия в работата в школата „Раковски”.

„Сам се налага да застана пред вас. Както знаете вече не съм спортен директор и много държах да стана откровено и лично както винаги съм го правил.


Не ми харесва начина, по който други хора си тръгват, аз не си тръгвам де, оставам. Всички знаем колко е важно най-вече за синята общественост кой какви отговорността има и кой каква длъжност има в Левски. Аз лично, самостоятелно се оттеглям от поста. Някак си още не е готова… българският футбол още не е готов за това, което ще се развие. Трябва още да работим с децата. Чужденци идват и си отиват, това не е моето амплоа. Беше хубаво като личност за мен да мина през системата да видя как функционира, но определено не е моето. Усилията ми трябва да бъдат насочена в друга посока”, каза Пелето на извънредна пресконференция днес.

„Няма кой знае каква сериозна причина (за оттеглянето). Моята визия е да се изграждат повече деца. Като гледам как се развиват нещата в българския футбола… аз се стараех, опитвахме, общо взето трябва да се насочим в друга посока”.

„Феновете имат желанието Левски да побеждава във всеки един мач. На този етап е много трудно. Създадохме една организация, но трябва много повече работа в школите. Вчера (в контролата с Уйпещ) играха четири деца и това е страхотно”, каза още Ангелов.

„Най-вече се занимавахме с някакви създадени напрежения, до голяма степен външни намеси имаше. Аз от работа не се плаша. Проблемът е, че няма кой знае колко да променим процеса. Кипи безсмислен труд. Насочеността трябва да е много по-различна, за мен самия. Благодаря, че ми се дава възможност да доразвия това, което започнах в „Раковски”.

„За мене Дани Боримиров е прекрасен ръководител, има си опит момчето. Работили сме заедно”.

„Конфликт няма с Топузаков, няма на каква база. Точно за това искам да седна пред вас, защото чета единия продава, другия не иска. Драми няма. Няма да правя мениджърски агенции. Ще се радвам, ще си подкрепям отбора и ще се старая да създавам кадри за него. От ръководството имам уверение, че ще бъдат направени подобрения. Дори и тук на „Герена” има крещяща нужда”, продължи той.

„Лично аз съм го договарял Сукуна, с Яблонски също. За това момче от Либерия също аз съм водил първите разговори. Но в крайна сметка въртим и сучим, но пак не успяваме с юношите. Моята енергия и философия е в това, че трябва да се работи с много отдаденост и любов, но не виждам смисъл. Усилията трябва да се хвърлят в ДЮШ. Така смятам. Не ми е приятно, че няма публика на стадиона, но се прави повече от невъзможното да се постигат тези резултати. Няма как да не минем без чужденци. Обаче работата с децата в България е позанемарена. Възраждане има, но много повече трябва да се насочим в тази посока”.

„Няма разочарование, за мен това е безценен опит. Много сериозен опит. Ще донесе до голяма степен отражение в работата ми по-натам”, подчерта още Станислав Ангелов.

„Напрежение винаги има. Истинските въпроси са защо го правя, какво целя? В крайна сметка като тегля чертата – през сезона нещата вървяха доста добре. Сега е прекрасният момент да си тръгна, когато няма мачове, когато е спокойно. Няма никаква драма. До голяма степен за някои неща имах власт, за други – трудно. Мен ме сложиха едни ръководители, после дойдоха други. Имаше елемент дали да му се доверим, как работи, което е нормално. Ние имаме един слаб мач с Локо Пд тука (на „Герена”), на който не бях, защото договарях един футболист, който отиде в Астана. Всичко си вървеше горе-долу нормално. Не е имало разправии”.

„Засега всичко е нормално (за пари и заплати). Но тези процеси не са мои, за мене е важно какво ще изградим, какво ще остане след нас. Човешкият материал и елемента му на развитие е нещо безценно. Още не сме го осъзнали, че най-важното е да създаваме хора. Ако всяка една институция така разсъждава ще се превърнем в немска нация, защото имаме природна интелигентност и силна нация, но трудно работим в колектив. Искаме сега в „Раковски” да доразвием началото. Благодаря на Гонзо, че ми даде възможност тогава да изграждам нещо, което е по-различно от всеобщите понятия за работа с деца”.

„Даниел Боримиров има доста голям опит. Трансферите, които сме имали възможност да ги направим, сме ги направили. Взимаме футболисти, които са играли на добри условия. Трябва да се търсят чужденци, които са жадни за победи и успехи, а не да имаме проблеми с тяхната задоволеност. Винаги трябва да имаш нови цели и амбиции. Постът не е обезценен. Точно и ясно се придържат към целите. Най-важното за мен е да се опитаме да наложим някой млад. Трудно е, а резултатите не чакат никого. Радващо е и че ще предложат нов договор на Топузаков”.

„Младите още не са готови. Това, което се случи с Божидар Краев, е прекрасно. Това момче за една година израсна. Сега обаче е много трудно това нещо. Ако някои от дечицата не е готово, трябва му доверие, трябва да сбърка няколко пъти. Трябва да имаме втори отбор, за да има къде тези деца да бъркат. Синята общественост е много сериозна и медийният интерес е много голям. Когато се допускат грешки, им се отразява тежко”.

„Ние се договорихме по телефона, оттам нататък процесите са нормални. Няма някаква драма, някакъв конфликт. Агент няма да стана, това не е моето поприще. Аз не искам това да се случа, както Петрович си тръгна с един лист декларация. Искам да има спокойствие и да се работи”.

„Постоянно се подобрява по нещо по спортната база. Той ще продължи, след като съм там, вярвам, че той ще продължи”.

Станислав Ангелов обяви, че вярва, че Левски може да стане шампион.

„Не е задължително най-добрият отбор да стане шампион. Има много примери. Това за мене изобщо не е меродавно. Щастлив съм, че работих тези неща и увереността ми нараста в синята идея. Вярвам, че Левски има сили да стане шампион. Нека така да завършим”.

Ощр от категория Футбол