Намери ни
To Top

Нов срив за Раонич, но и нова победа за канадеца

Милош Раонич във втори пореден мач допусна срив в рамките на един сет, но отново постигна победа. Канадецът, който е поставен под номер 3, спечели със 7:6(6), 3:6, 6:4, 6:1 срещу Роберто Баутиста Агут от Испания.

Срещата бе по-трудна за Раонич, отколкото показва резултатът. Той изоставаше с 1:5 в тайбрека на първия сет преди да обърне нещата и да спечели.


26-годишният финалист от „Уимбълдън“ миналата година имаше доста повече проблеми във втората част. Играта му бе далеч от нужното ниво, което предизвика много нерви и емоции за Милош и щаба му. Подобен изблик той имаше и в двубоя срещу Жил Симон в предишния кръг, когато също загуби сет.

Раонич, който се оплака от грип преди два дни, успя да се съсредоточи и да измъкне оспорван трети сет, в който започна да хвърля ракети по корта, а в четвъртия вече не срещна съпротива. Канадецът завърши с 33 аса и 75 печеливши удара. Следващият му съперник ще е победителят от двубоя между Рафаел Надал и Гаел Монфис.

„Имах голям късмет да спечеля днес. Имаше моменти, в които не изглеждаха много добре. Затова се радвам, че продължавам“, сподели Раонич след успеха.

Ощр от категория Тенис