Намери ни
To Top

Пиронкова обяви причината за оттеглянето си в Сидни

Бактериална инфекция е причината най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова да се оттегли от любимия си турнир в Сидни. Шампионката от 2014 година не успя да влезе в основната схема, след като не можа да доиграе мача си от втория кръг на квалификациите срещу гъркинята Мария Сакари. Цвети се отказа при резултат 3:6, 0:2, като първоналното предположение бе, че тя е получила някаква травма. Оказва се обаче, че не травма, а болест е била причината за неразположението на първата ни ракета.


„Радвам се, че вече се чувствам малко по-добре… Последните няколко дни бяха доста тежки за мен. Трябваше да се откажа от мача си във втория квалификационен кръг в Сидни, защото се чувствах много болна… Оказа се, че е бактериална инфекция, наистина ужасна! Правя всичко по силите си да се възстановя навреме за Откритото първенство на Австралия и съм сигурна, че ще успея“, написа Цветана Пиронкова в „Инстаграм“.

„Сутрешното слънце ми помага да се излекувам по-бързо“, добави тя.

Пиронкова, която е 63-а в световната ранглиста, спечели първата и единствена до момента титла в кариерата си в турнирите на WТА именно в Сидни през 2014 година.

Ощр от категория Тенис