Намери ни
To Top

Спонсорът на ВК ЦСКА за скандала със залата: Отвратително и грозно

Основният спонсор на ВК ЦСКА Мариан Колев бе много емоционален и изключително остър в изказването си по повод скандала със зала „Армеец“, в която тренират децата от школата на клуба. Припомняме, че „червените“ са получили съобщение, че могат да ползват съоръжението само още около 20 дни. Залата се намира в „София Тех Парк“, който е част от министерство на икономиката. Школата на ЦСКА ползва залата с договор година за година.


Колев говори на специална пресконференция днес в зала „Васил Симов“, на която присъстваха президентът и старши-треньор на клуба Александър Попов и директорът на ДЮШ Верка Николова.

„Да се обяви това решение 20 дни преди края на година, е безумие, отвратително и грозно. Искрено се надявам, че приемиерът, който много се гордее със залите, които прави, с един телефонен разговор ще прекрати тази идиотщина. Ако министърът на икономиката има малко останала човечност, също би могъл да реагира. Това не е шамар към ЦСКА или школата на ЦСКА, това е шамар към децата. Това са децата на София, не на ЦСКА. Това е най-голямата школа в България. Къде ще отидат тези деца“, изригна спонсорът на армейците.

„София е на последно място по спортни зали от всички европейски столици. Имаме две-три зали, до които никой няма достъп. Виждате нашата зала в какво състояние е. Да изгониш децата насред зима, да ги изхвърлиш и да им кажеш отивайте да пушите цигари, това е престъпление“, каза още Колев.

„Силно се надявам цялата общественост, без значение на клубните пристрастия, да нададе вой и този, който го е измислил, да получи два шамара в преносен смисъл. Това е безумие и простащина, която аз не съм виждал. Обидно е. Не мога да повярвам, че това нещо се случва в Българи в годините, в които веем байраци как искаме да върнем децата в залите и стадионите, които ги нямаме“, завърши благодетелят на ЦСКА.

Ощр от категория Волейбол