Sportove

Грийн: Може да не вкарвам по 30, но съм един от най-добрите

Дреймънд Грийн винаги е имал високо мнение за себе си като баскетболист, а сега за пореден път демонстрира високото си самочувствие. 26-годишният олимпийски шампион от Рио се определи като един от най-добрите баскетболисти в НБА, въпреки че не блести с реализаторски умения, което често предопределя тези оценки.

“Мисля, че съм един от най-добрите играчи в НБА. Ще вкарвам ли по 30 точки всяка вечер? Твърдо не, но не съм казал, че съм от най-добрите реализатори.


Вярвам, че съм един от най-добрите играчи и смятам, че всички трябва да вярват в това. Ако самият ти не вярваш в себе си, няма как това да бъде факт. Не го казвам в смисъл, че съм по-добър от Стеф или Дюрант. Но гледайки играта се чувствам по точно този начин”, смята избраният под №35 в Драфта през 2012 година Грийн.

Двуметровият лидер на Уориърс записва средно по 10.9 точки, 10.1 борби, 7.1 асистенции, 2.3 отнети топки и 1.6 чадъра в десетте мача на своя тим до момента през сезон 2016/2017.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.