Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot492052.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Какви са вариантите пред Реал Мадрид за подсилване на защитата? – Sportove
Намери ни
To Top

Какви са вариантите пред Реал Мадрид за подсилване на защитата?

Тежката контузия на Дейвид Алаба, който скъса кръстни връзки снощи по време на победата над Виляреал с 4:1, поставя в изключително неприятна ситуация Реал Мадрид и Карло Анчелоти. Едер Милитао също е с тежка травма, а италианският наставник на Кралския клуб разполага само с двама здрави централни защитници в лицето на Антонио Рюдигер и Начо. Евентуална опция е и преквалифицирането на Орелиан Чуамени.

Тежката ситуация в защитата най-вероятно ще наложи привличането на нов бранител през зимния трансферен прозорец, пише “Марка” – нещо, което не беше планирано по принцип.

Централните защитници на Бенфика и Спортинг (Лисабон) Антонио Силва и Гонсало Инасио са най-харесваните възможни нови попълнения в ариегарда на Реал Мадрид. Футболистът на “орлите” има леко предимство и се смята за най-желания вариант, като е само на 20 години и има сериозни перспективи за развитие. Инасио от Спортинг пък е на 22 и също е следен отблизо от “лос бланкос”.

Друго много обсъждано име в Реал Мадрид е това на 18-годишния защитник на Лил Лени Йоро. Той е национал на Франция до 21 години и се следи от всички европейски грандове. Проблемът за Кралския клуб е, че и тримата гореизброени е ще струват сериозна трансферна сума. Не е изключено в крайна сметка в отбрана нда се използва някой от играчите от академията на клуба, макар че това би било сериозен риск.

Юношата на Реал Мадрид Рафа Марин, който също играе в центъра на защитата, в момента показва добри изяви за Алавес, където е под наем. Договорът му с клуба от Витория е до края на сезона, но не е невъзможно да се завърне на “Бернабеу” и преди това. Обсъжда се също вариант да се привлече доказан и опитен играч под наем, който да свърши веднага работа – както стана с идването на вратаря Кепа Арисабалага от Челси.

Основна цел пред ръководството на Реал е подсилването на левия бек, като интересът към Алфонсо Дейвис от Байерн е много сериозен. Това обаче може да се случи едва през лятото.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558