Намери ни
To Top

Емери за картоните: Преди всеки мач предупреждавам футболистите

Мениджърите Унай Емери и Томас Франк изразиха недоволство от поведението на футболистите на Астън Вила и Брентфорд, които получиха по един червен картон в мача помежду им от английското първенство.

Вила спечели с 2:1 след обрат, като Оли Уоткинс заби победното попадение в 85-ата минута. В резултат на празненствата стана кратко меле, а отделно от това бяха изгонени Бен Мий от Брентфорд и Бубакар Камара от Вила. Голям късмет извади вратарят на Вила Емилиано Мартинес, който рискуваше да бъде отстранен.


Съдиите раздадоха десет жълти картона отделно от червените, като санкционирани бяха дори двамата мениджъри. Франк бе наказан заради оспорване на санкцията срещу Мий, а Емери – заради влизане на терена.

„Ще анализираме колективно и индивидуално с футболистите, но нашата философия е да уважаваме противника. На терена обаче винаги ври и кипи и заради това се стигна до тези нервни изблици. Такива неща се случват. Преди всеки мач предупреждавам футболистите да уважават самите себе си, съперника и съдиите. Този път забравихме за това. Сега сме длъжни да реагираме на случилото се и да сдържаме нервите ни“, заяви Емери за „Скай Спортс“.

„Това бе нередно. Футболът е красива игра, в която обикновено има победител. За голямо съжаление, тези инциденти ще отвлекат вниманието от мача”, коментира към Франк.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол