Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot492078.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Тухел похвали юноша на Байерн – Sportove
Намери ни
To Top

Тухел похвали юноша на Байерн

Наставникът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел похвали юношата на клуба Александър Павлович за представянето му срещу Щутгарт при победата с 3:0 вчера. 19-годишният играч се възползва максимално от отсъствието на Йошуа Кимих и Леон Горетцка и се представи на многи добро ниво .

Павлович се присъедини към школата на Байерн на седемгодишна възраст и извървя целия път от академия до първия отбор, за който направи дебют през октомври. За успеха срещу Щутгарт снощи халфът направи първата си асистенция за представителния тим на баварците.


Треньорът Томас Тухел каза на няколко пъти, че иска привличане на дефанзивен полузащитник през януарския прозорец, а с изявите си Павлович може да бъде кандидат за тази позиция, след като се отърси от първоначалното притеснение и се представи добре в халфовата линия заедно срещу Щутгарт с Рафаел Герейро, след като Горетцка и Кимих пропуснаха мача поради заболяване.

Треньорът нарече Павлович „добро момче“ и подчерта, че той се представил добре при единоборствата, но остана предпазлив като цяло, казвайки: „Днес доказахме, че му вярваме. Но нека не го вдигаме в облаците“.

Павлович, който е роден в Мюнхен, но има сръбски корени, наскоро подписа първия си професионален договор до 2027 г. и се надява да последва стъпките на клубната икона Томас Мюлер, който също излезе от академията на Байерн.

„Той е наистина добър човек, той е легенда на Байерн, истински пример“, каза Павлович за Мюлер.

Младият играч заяви още, че е получил „няколко потупвания по гърба“ от съотборниците си след мача в неделя, за който той каза: „Винаги има малко нервност. Но трябва да блокираш всичко странично и просто играеш футбол“.
БТА

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558