Намери ни
To Top

Лудогорец излиза за подвиг в Лондон

Българският първенец Лудогорец излиза тази вечер срещу Арсенал в Лондон в третия си мач от група „А“ на Шампионската лига. Разградчани са доказали, че не робуват на големите имена във футбола и се заканиха да се завърнат с точки от „Емиратс“, който е разпродаден напълно за двубоя.

От Арсенал обявиха, че са продали 60 100 билета, което е близо до пълния капацитет на съоръжението от 60 355 места. Лудогорец ще се опита да продължи добрата си серия в Европа тази есен, като не познава загуба при гостуванията.


Тона е втора визита на Лудогорец на Острова. При първата си „орлите“ едва не стигнаха до спечелване на точка срещу Ливърпул, като загубиха с 1:2 на „Анфийлд“, като домакините стигнаха до успеха заключителните секунди. Сега Лудогорец е далеч по-опитен и едва ли ще позволи да му се изплъзне положителен резултат в края.

Треньорът Георги Дерменджиев няма да търси никакви изненади в състава и ще пусне същите стартови 11, с които започна и двубоите с Базел (1:1) и Пари Сен Жермен (1:3). На вратата ще е Стоянов, пред него ще действат Минев, Моци, Паломино и Натанаел. В средата ще играят Дяков и Анисе, а Марселиньо ще е в ролята на плеймейкър. В атака по крилата ще нападат Мисиджан и Вандерсон, а на върха й ще играе Кафу.

Лондончани стартираха с равенство с ПСЖ, след което победиха Базел и ще се опитат да вземат втори успех, за да увеличат шансовете си за класиране в плейофите като победител в групата. Мениджърът Арсен Венгер предупреди футболистите си да не подценяват Лудогорец, като напомни, че Арсенал е патил от високомерно отношение към по-скромни съперници.

Арсенал – Лудогорец

Вероятни състави:

Арсенал: Оспина, Белерин, Мустафи, Косиелни, Гибс, Касорла, Коклен, Уолкот, Йозил, Окслейд-Чембърлейн, Алексис.

Лудогорец: Стоянов, Натанаел, Моци, Паломино, Минев, Вандерсон, Дяков, Анисе, Кафу Марселиньо, Мисиджан.

Ощр от категория Шампионска лига