Намери ни
To Top

Тримата от Лудогорец, за които Арсенал трябва да внимава

В никакъв случай Лудогорец не е слаб противник, какъвто може би изглежда. Това е действащият шампион на България, който направи равенство срещу Базел като гост и дори успя да вкара гол на Пари Сен Жермен, преди след това загуби с 1:3. Това анализират от сайта FootbalFanCast преди тазвечершният двубой между „орлите“ и Арсенал в Лондон.

Като имаме предвид навика на Арсенал да се дъни срещу по-слаби съперници в Шампионската лига, както се случи примерно срещу Динамо (Загреб) и Андерлехт в скорошните кампании, обръщаме внимание на трима опасни футболисти на Лудогорец, за които „топчиите“ трябва да внимават.


Те разполагат с качествата да поднесат изненада на „Емиратс“, допълват от FootbalFanCast, като посочват Джонатан Кафу, Клаудиу Кешерю и Марселиньо.

Джонатан Кафу
Бразилският нападател прави много силен сезон за Лудогорец, след като преди това беше във втория тим на клуба. До момента той има 7 гола в 15 участия във всички турнири. Това включва две попадения в квалификациите в ШЛ и едно в груповата фаза. Средно на мача той прави по 3,5 успешни дрибъла и е най-фаулираният футболист от всички в групите с изключителните 5,5 нарушения срещу него. Това го прави много важен за каузата на Лудогорец и е с най-големи шансове да отбележи на „Емиратс“.

Клаудиу Кешерю
Досега през сезона в Шампионската лига не сме видяли много от него, защото участието му в групите беше ограничено до едва две минути като резерва. 29-годишният румънец обаче е втори по голове в българския елит за предишната кампания и стартира по сходен начин новото първенство с 4 гола до момента. Той има опит в евротурнирите, тъй като е бивш футболист на Стяуа и държи рекорда за най-бърз хеттрик в Лига Европа с трите си попадения в рамките на 12 минути срещу Олборг през 2014 г.

Марселиньо
Той е титулярният №10 на Лудогорец и отлично се справя със задълженията си на този пост, след като направи асистенция срещу Базел и като цяло създаде четири възможности за гол в изминалите два мача на тима в групите. За сравнение, всички останали в отбора са създали общо пет положения. Марселиньо е втори капитан след Светослав Дяков и също умее да бележи, като може да се похвали с 57 гола в 197 участия за „орлите“ в рамките на шест сезона.

Ощр от категория Шампионска лига