Намери ни
To Top

Огромно предизвикателство за „орлите“ в Шампионската лига

От 21:45 часа българско време Арсенал посреща Лудогорец на стадион „Емирейтс“ в среща от третия кръг на група А от Шампионската лига.

Главен арбитър на двубоя е португалецът Артур Соареш Диаш.

След изиграването на първите два мача от групата топчиите и ПСЖ си делят първото място с по 4 точки, докато Лудогорец и Базел имат по 1 в активите си.

Българският шампион се изправя срещу артилеристите в не особено подходящ момент, тъй като възпитаниците на Арсен Венгер са в серия от шест поредни победи във всички турнири.


В последния един месец Арсенал е допуснал едва три гола във вратата си.

Това е втора визита на Лудогорец на Острова. При първата си „орлите“ едва не стигнаха до спечелване на точка срещу Ливърпул, като загубиха с 1:2 на „Анфийлд“, като домакините стигнаха до успеха заключителните секунди. Сега Лудогорец е далеч по-опитен и едва ли ще позволи да му се изплъзне положителен резултат в края.

Треньорът Георги Дерменджиев няма да търси никакви изненади в състава и ще пусне същите стартови 11, с които започна и двубоите с Базел (1:1) и Пари Сен Жермен (1:3). На вратата ще е Стоянов, пред него ще действат Минев, Моци, Паломино и Натанаел. В средата ще играят Дяков и Анисе, а Марселиньо ще е в ролята на плеймейкър. В атака по крилата ще нападат Мисиджан и Вандерсон, а на върха й ще играе Кафу.

От Арсенал обявиха, че са продали 60 100 билета, което е близо до пълния капацитет на съоръжението от 60 355 места. Лудогорец ще се опита да продължи добрата си серия в Европа тази есен, като до момента орлите не познават вкуса на поражението при гостуванията.

Ощр от категория Шампионска лига