Намери ни
To Top

Кливланд дивизионен шампион за първи път от 2007-а

Кливланд Индиънс е новият шампион в Централната дивизия на Американската лига в МЛБ. „Индианците“ стъпиха на върха за осми път в клубната история и за първи път след 2007 г., след като тази нощ надиграха директния си съперник Детройт Тайгърс със 7:4 като гости на неговия ст. „Комерика Парк“.


„Трудно е, човече! Даже е трудно да се обясни колко е трудно да се побеждава. Имахме не малко предизвикателства и най-различни препятствия по пътя, но такива има всеки. Успяхме да стигнем дотук и сега ни очаква още доста бейзбол“, коментира щастливият мениджър на Кливланд (91-65) Тери Франкона, който за последно изведе „племето“ до участие в плейофите с „уайлд кард“ в своя дебютен сезон начело на тима през 2013 г.

И нощес също Индиънс трябваше да се справя с непредвидени обстоятелства. Звездният питчер в ротацията Кори Клубър издържа само 4 ининга на възвишението и напусна игра с разтежение в областта на слабините. Риливърът Андрю Милър (W 10-1) осигури победата, като направи 4 страйкаута в разстояние на ининг и 2/3 до края на 8-ия. Клоузърът Коуди Алън (S 30) пък затвори мача с перфектна защита в 9-ия.

За Детройт започна питчерът Бък Фармър (L 0-1), който допусна 4 точки за 5 ининга и предаде топката на булпена. Коко Крисп откри резултата с двоен хоумрън за гостите във 2-рия ининг, а в затварянето на същата част домакините изравниха с двоен изстрел на Джей Ди Мартинес.

В 5-ия ининг „индианците“ отново дръпнаха с 2 точки благодарение на двоен хит с RBI на Джейсън Кипнис и саможертвен флай на Майк Наполи, а в затварянето „тигрите“ успяха да върнат само една чрез единичен хит на Мигел Кабрера за 3:4. В 7-ия двата тима си размениха по една точка с хоумрън на Роберто Перес и нов RBI-сингъл на Кабрера, а крайният резултат бе оформен в 8-ия с втора RBI на Перес и грешка в защитата на Тайгърс.

След поражението единственият шанс на Детройт (83-73) да стигне до плейофите остана евентуалното спечелване на една от двете „уайлд кард“. В момента тимът от Мичиган е трети в алтернативното класиране, с изоставане от два мача спрямо Торонто Блу Джейс (86-70) и Балтимор Ориолс (85-71), които водят люта битка в Източната дивизия и тази вечер започват тройна серия помежду си в Канада.

Детройт Тайгърс – Кливланд Индиънс 4:7

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 26 СЕПТЕМВРИ:

Американска лига

Торонто Блу Джейс – Ню Йорк Янкис 5:7
Хюстън Астрос – Сиатъл Маринърс 3:4 (11 ининга)
Чикаго Уайт Сокс – Тампа Бей Рейс 7:1
Лос Анджелис Ейнджълс – Оукланд Атлетикс 2:1

Национална лига

Вашингтон Нешънълс – Аризона Дайъмъндбекс 4:14
Питсбърг Пайрътс – Чикаго Къбс 2:12
Маями Марлинс – Ню Йорк Метс 7:3
Сейнт Луис Кардиналс – Синсинати Редс 2:15

Интерлига

Тексас Рейнджърс – Милуоки Бруърс 3:8

Ощр от категория Спорт